Започва осмият сезон на ваканционната програма „Семейни съботи в музея“

Мисия

13-08-2021, 09:00

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На 14 август започва осмият сезон на ваканционната програма „Семейни съботи в музея“. Проектът на Исторически музей – Горна Оряховица спечели много почитатели през изминалите години от неговото начало през 2014 г. В различните фамилни занимания малки и големи посетители преоткриват историята и традициите на родния край.

Кметство Долна Оряховица отново ще бъде партньор на музея в реализирането на инициативите. И през тази година организаторите са подготвили разнообразни творчески ателиета, интересни игри и занимания, свързани с историята, старите занаяти, обичаи и вярвания. Посетителите отново ще имат възможност да се докоснат до древни човешки знания и умения, да се запознаят отблизо с тънкостите на забравени и редки занаяти и да си тръгнат с оригинални сувенири, изработени от собствените им ръце.

Входната такса от 4 лева за семейство ще даде на всеки възможност да участва в работните ателиета, да се включи в игрите и да разгледа музейните експозиции.

Семейната програма в Етнографски музей Долна Оряховица ще се проведе от 14 август до 4 септември 2021 г. – всяка събота от 10 до 16 часа. При провеждане на инициативите организаторите ще съблюдават за спазване на противоепидемичните мерки!

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов