„Кокошка с брошка“ ще снесе шоколадов бонбон на сцената на фестивала „Лято, кукли и приятели“

Велико Търново Лайф

13-08-2021, 09:00

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

          Организираният от търновския куклен театър ВЕСЕЛ Международен фестивал „Лято, кукли и приятели“ 2021 ще представи спектакъла „Кокошка с брошка“ на 14 август (събота) от 11,00 часа на откритата сцена „Арт лято“ в парк „Асеневци“ до художествената галерия „Борис Денев“ във Велико Търново. Представлението е от афиша на Центъра за изкуства „За Родопите“, с. Бостина. Входът е свободен!

          Любителите на кукленото театрално изкуство ще се срещнат с талантливата актриса Десислава Минчева, позната на зрителите от миналогодишното издание на международния форум и нейния моноспектакъл „Сливи за смет“. Спектакълът „Кокошка с брошка“ е дело на Петър Тодоров, сценографията и куклите – на Ханна Шварц, а музикалнатата селекция  – на Десислава Минчева.

          Прекрасно е да направиш нещо различно и така да зарадваш някого! Това е история за една Кокошка, която вместо яйце снася... шоколадов бонбон. Изглежда, че няма да намери успокоение при Патицата, Доктора и Царя, но хубавият слънчев ден и децата я убеждават, че не се е случило нищо страшно! 

          Организаторите на театралния фестивал напомнят на всички зрители за предстоящата изложба базар, която ще се реализира през август. Рисунките, вдъхновени от играните спектакли, ще бъдат изложени до откритата сцена „Арт лято“, а събраните средства от продажбите на детските творби ще бъдат дарени на Фондация „Искам бебе“.

          Международният театрален форум „Лято, кукли и приятели“ 2021 се реализира от Куклен театър ВЕСЕЛ с финансовата подкрепа на Община Велико Търново и е част от културния календар на старата столица.

 

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)