Зелено училище за деца и родители организират край р. Росица

Мисия

14-08-2021, 10:00

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Край бреговете на р. Росица при с. Никюп на 4-ти септември ще се проведе зелено училище за деца и родители.

„Ще обърнем внимание на биоразнообразието на реката, както и на нейното значение за качеството на живот в района. Ще почистим бреговете ѝ, ще тестваме за наличинето на микропласмаса в речната екосистема, ще изучаваме дънните безгръбначни животни, земноводните, рибите, птиците и бозайниците. Опитни риболовци ще покажат риболовни техники и всяко дете ще има възможност да опита. Спускане с каяци по спокойните води на реката ще зарадва всеки желаещ. За участниците са осигурени здравословна храна и информационни материали. На кратко: подгответе се за речен празник и се заредете с любопитство и добро настроение.“ – съобщават организаторите.

Целева група са деца на възраст от 6 до 16 години. Присъствието на родител/отговорник за всяко дете е задължително. Ако искате вашите деца да се включат в събитието, моля свържете се по някои от следните начини:
- по ел. поща helena.hudek92@gmail.com;
- пишете ни лично съобщение във Facebook https://www.facebook.com/helena.hudek/;
- тел. 0885 878 847.

Участието е безплатно, но е обвързано с предварително записване.

Целта е да се насърчат любопитство и загриженост у децата към природата и климатичните промени. Дейностите са финансирани от Български фонд за Жените #BulgarianFundForWomen и се изпълняват със съдействието на кметството в с. Никюп, ЦРДМ в с. Никюп и Сдружение "Балканка".

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов