РЗИ – Велико Търново се включва в националната АНТИСПИН кампания

Животът

14-08-2021, 09:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Предоставянето на услуги за превенция, тестване, лечение и грижа за ХИВ в условията на COVID-19 продължава да бъде сериозно предизвикателство за здравните системи. Световната здравна организация (СЗО) отправи предупреждение, че всяко забавяне на услугите излага допълнително уязвимите групи от населението на риск от заразяване с ХИВ. Здравните специалисти и представители на общността по целия свят правят всичко възможно, за да поддържат тези услуги живи, прилагайки иновативни начини за продължаване на грижите в условията на COVID-19.   
В тази връзка, в национален мащаб, от Министерството на здравеопазването се организира кратка лятна АНТИСПИН кампания в периода 16.08 - 20.08.2021 г.
През този период в РЗИ – Велико Търново ще работи кабинетът за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН с работно време: 9.00 ч. – 12.30 ч. и 13.00 ч. – 16.00 ч., при спазване на въведените със заповеди на министъра на здравеопазването противоепидемични мерки за COVID-19.

Кабинетът ще предлага консултация по проблемите на ХИВ/СПИН и сексуално преносими инфекции и изследване за ХИВ с бързи тестове.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов