Община Велико Търново класира кандидатите за нови отоплителни уреди

Мисия

17-08-2021, 09:49

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Публикувано е класирането на кандидатите в Основната фаза на проекта за подмяна на стари отоплителни уреди на домакинствата във Велико Търново: https://www.veliko-tarnovo.bg/media//filer/2021/08/12/klasirane_vt_osnovna_faza.pdf.

Кампанията за смяна на старите печки на дърва и въглища продължава - от днес отново е обявен прием на документи. Разширен е териториалният обхват на проекта – обхванати са широкият център, Старият град, кв. „Картала“, кв. „Акация“, кв. „Асенов", кв. „Варуша", кв. „Света гора“, районите около ПМГ „Васил Друмев", Стадион „Ивайло", МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов", Езикова гимназия, ОУ „Св. Патриарх Евтимий", ПГСАГ „Ангел Попов", ОУ „Петко Р. Славейков", парк „Марно поле".

Новите отоплителни уреди са на газ или пелети и са безплатни за одобрените кандидати. Документите се приемат всеки работен ден от 10,00 до 16,00 ч. в Информационния център на Община Велико Търново. Срокът за кандидатстване е до 15 септември включително.

Цялата информация и необходимите документи са достъпни на следния адрес: https://www.veliko-tarnovo.bg/bg/opazvane-na-okolnata-sreda/proekt-blgarskite-obshini-rabotyat-zaedno-za-podobryavane-kachestvo-vazduh-life/.

Интегрираният проект "Българските общини работят заедно за подобряване качеството на атмосферния въздух" се реализира по Програма LIFE на ЕС.

За големите квартали на Велико Търново Общината подготвя нов проект, който ще бъде подаден по ОП "Околна среда". По този начин ще могат да бъдат обхванати над 4000 домакинства, в които също да бъдат подменени старите печки с нови отоплителни уреди от различен тип.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)