„Левски” (Сф) спечели турнира „Трифон Иванов

Спорт

17-08-2021, 21:09

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Малките футболисти на „Левски” (Сф), родени след 2010 г., спечелиха петото издание на турнира „Трифон Иванов”, съобщи "Велико Търново спорт". Шест отбора, представители на елитни школи, спориха в надпреварата, организирана от Зоналния съвет на БФС в партньорство с Общината и ОП “Спортни имоти и прояви”.

„Сините” за четвърти пореден път станаха носители на купата, като биха на финала с 4:2 ЦСКА. Първото издaниe на турнира бe cпeчeлeнo oт “Лyдoгopeц” (Разград), оттогава досега неизменен победител е столичният “Левски”.

В своята група те спечелиха с 1:0 срещу „Берое“ и с 2:0 над „Локомотив“ (Г. Оряховица). Другият финалист ЦСКА пък в групата победи домакините от „Етър“ с 2:1 и връстниците си от „Ботев“ (Пловдив) с 1:0.

Финалният мач премина с превес на „сините”, които до почивката поведоха с 2:1, а после вкараха и трети гол. Съперникът намали, но още в ответната атака бе фиксирано крайното 4:2.

В мача за 3-4 място „Ботев” (Пловдив) се наложи с 2:0 над „Берое”, а за 5-6 място „Етър” надви „Локомотив” (ГО) с 4:1. За първите три отбора в класирането бяха предвидени купи, четвъртият, петият и шестият получиха по една футболна топка. За всяко дете имаше възпоменателен плакет, а най-полезният играч от всеки отбор бе награден с книгата на Анатоли Петров „Те играха за „Етър“, в която има обширен очерк и за Трифон Иванов. В паузата в програмата бе осигурен обяд за участниците, а за гостуващите отбори - и хотелски стаи за отдих.

За награждаването дойде майката на Трифон Иванов – леля Маринка, а наградите връчваха още председателят на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев, международният рефер и спортен експерт на Община В. Търново Георги Давидов, управителят на ОП „Спортни имоти” Петко Павлов, секретарят на ЗС на БФС Игор Бакьов и сътрудниците Павлин Генчев и Трендафил Коцев, председателят на Ос на БФС – Габрово Георги Трендафилов и кметът на Поликраище Марин Тодоранов.

Купата на първенците от „Левски” връчи Бончо Генчев, а за най-полезен играч на тима бе обявен Йоан Немчев. Вторият в класирането – ЦСКА, също получи купа, връчена му от Георги Давидов, най-полезен играч стана Росен Иванов. Третият – „Ботев” (Пловдив) бе награден от Георги Трендафилов, най-полезен играч за „канарчетата” е Денислав Петров. Футболни топки и плакети получиха четвъртият - „Берое”, петият – „Етър” и шестият – „Локомотив” (ГО). Наградите за най-полезен играч на трите тима отидоха съответно за Кристиян Колев от старозагорци, Виктор Романов от „Етър” и Георги Георгиев от „Локо” (ГО).

Специалната награда на турнира – статуетката за „Железен защитник” в памет на Трифон Иванов, която е за най-добре представилия се млад бранител в турнира, бе присъдена на Виктор Петров от „Левски”. Младият талант я получи от майката на легендарния футболист – леля Маринка.

Турнирът в памет на Трифон Иванов се провежда от 2016 г. насам след смъртта на големия български футболист, като само м.г. бе нулева заради пандемията. В петте издания „Левски” (Сф) триумфира вече 4 пъти след първия победител „Лудогорец”.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов