Окончателно: 12 години затвор за Бисер Арсов, причинил катастрофа с трима загинали и двама ранени

Крими

19-08-2021, 19:11

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Шофьор, пил и карал без книжка, убил преди пет години трима долнооряховчани и тежко ранил един, ще лежи 12 години в затвора. Върховният касационен съд потвърди решение на Великотърновския апелативен съд, с което е потвърдена присъда на Окръжен съд - Велико Търново, като за престъпното деяние на Бисер Арсов от с. Върбица бе наложено наказание дванадесет години лишаване от свобода. Той е лишен и от право да управлява МПС за срок от дванадесет години.

В нощта на 25 срещу 26 ноември 2016 г. трима мъже намират смъртта си на пътя, пометени от колата на Бисер Арсов. Той е пил и без книжка в момента на трагедията.

Автомобилът на 41-годишния долнооряховчанин Тони Паунов закъсва на пътя между Лясковец и Долна Оряховица. Мъжът моли за помощ приятели и на място пристигат Марио (37 г.), Николай (50 г.) и Данчо. Четиримата се опитват да измъкнат закъсалата кола, когато ги връхлита „Форд Мондео”, каран от 32-годишния Бисер Арсов от Върбица, който с приятели се завръща от купон. Фордът се е движел през нощта с почти 111 километра в час. Забива се в Ладата, с която дошли помагачите. Четиримата приятели в това време са зад нея и ударът се оказва смъртоносен за Марио, Николай и Тони. Данчо е с тежки контузии, но оцелява. С травми са и пътуващите във „Форда”.
Бисер Арсов се опитва да натопи свой спътник, който избягал от местопроизшествието, че той е бил зад волана. Полицията, обаче бързо установява, че това е лъжа. Арсов е привлечен като обвиняем за непредумишлено убийство, причинено след употреба на алкохол – 1,28 промила и при шофиране с несъобразена скорост. Той е карал след отнемане на книжката след шофиране при употреба на алкохол.

Първоначално съдът го пуска под гаранция от 2 000 лв., за да се лекува. И тогава обвиняемият бяга в Холандия. Обявен е за общодържавно издирване, но изведнъж се явява в горнооряховската полиция заедно с топ адвоката Марин Марковски. Съдът преценява, че Бисер няма да се укрие отново и той остава на свобода. Настоящото решение на ВКС за 12 години ефективна присъда спрямо Бисер Арсов е окончателно и не подлежи на обжалване.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов