181 курсанти прекрачиха прага на НВУ

Мисия

22-08-2021, 13:14

Снимка:

НВУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

181 курсанти прекрачиха прага на Националния военен университет „Васил Левски“. Те бяха посрещнати от заместник-началника по административната част полк. Георги Крайнов, от командира на батальона майор Станислав Петров и командира на ротата капитан Минчо Робов.

„Повече организационен е първият ден, в който новите курсанти влизат във Военния университет. Посрещаме 181 обучаеми, от тях 29 са момичетата и днес трябва да ги облечем и настаним. След това те ще имат време да си вземат довиждане с родителите, да подпишат договорите си с Националния военен университет и от утре за всички тях започва животът на курсанти“, обяснява кап. Робов, който поема първокурсниците.

Докато курсантите влизаха и се настаняваха в курсантския батальон, полк. Крайнов разговаря с техните родители.

„Мисията на НВУ „Васил Левски“ е да приобщава своите възпитаници към идеалите на родолюбието, дълга и честта, да ги формира като личности и ръководители с изградени лидерски качества, способни да развиват и да прилагат своите знания. Тук вашите синове и дъщери ще придобият образователно-квалификационна степен „бакалавър“ по военни и граждански специалности в областите от висшето образование“, каза полк Крайнов. След това отговори на всички въпроси, които родителите имаха за следващите пет години от живота на децата им.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов