Проф. Костадин Ангелов: Ваксината спасява и защитава човека, вярвам в науката и на фактите

Не вярвам в конспирации. Не вярвам на манипулации. Ваксината спасява и защитава човека, а не обратното – в това е категоричен медикът проф. Костадин Ангелов, народен представител от ПГ на ГЕРБ-СДС от Велико Търново и заместник-председател на здравната комисия в 46-о Народно събрание.

„Ще си поставя трета игла на ваксината срещу COVID-19! Ще го направя, защото вярвам в науката и вярвам на фактите“, подчертава проф. Ангелов. И добавя, че до дни ще излезе становището на Европейската агенция по лекарствата относно допълнителната доза в рамките на ЕС.

В болници са вече близо 3000 души, а 14-дневната заболеваемост за цялата страна е 236 на 100 хил. души. Прогнозите са, че до 2-3 дни цялата карта на България ще е в червено.

„Пазете се! Ваксинирайте се!“, апелира отново проф. Костадин Ангелов.

Проф. Ангелов е категоричен, че ваксинационната кампания не бива да е силова принуда и държавен натиск, каквито обществото усети чрез последната заповед на служебния здравен министър. А за справяне с четвъртата вълна трябват смелост, решителност, хладнокръвие и откритост, а не популизъм, чието време изтича.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов