Природата е тема на втория графити фест във Велико Търново

Велико Търново Лайф

29-08-2021, 12:57

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На 4, 5 и 6 септември във Велико Търново ще се проведе второто издание на VT GRAFF FEST.
През трите дни на фестивала едни от най - разпознаваемите български графити артисти ще изрисуват две масивни стени с обща площ 500 кв.м. Темата тази година е „Природа“ – колкото свободна, толкова и конкретна. Тя може да се интерпретира по много начини, а резултатът би бил красив и приятен за градската среда, коментира организаторът. Основните цветове, които са подбрани предварително, са универсални за работа, като се изключват прекалено ярките и мрачните тонове. Накрая трябва да се получи една хомогенна картина, нищо че е правена от различни артисти. На участниците са осигурени зона за отдих, бар, артбазар, на който могат да продават нещата си, и музика за вдъхновение. А за всички ентусиасти, които искат да се включат извън професионалистите, има осигурена допълнителна свободна бонус стена освен двете основни. Входът е свободен.

Мястото, където ще се изявяват артистите тази година, е сградата на DM на ул. „Магистрална” 17 – между „Практикер“ и „Макдоналдс“

При първото издание на фестивала бяха изрисувани подпорните стени на игрището на ОУ „П. Р. Славейков”.

Графити фестивалът във Велико Търново се финансира по спечелен и одобрен проект към културното министерство. Подкрепен е от Община Велико Търново.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов