От днес: По-строги мерки за влизане в Гърция

Животът

31-08-2021, 10:50

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

По-строги правила за влизане в Гърция са в сила от днес. Вчера страната обяви, че въвежда допълнителен тест за коронавирус за пристигащите от България, които не са ваксинирани и не са преболедували. PCR или Rapid тест се извършва на съответния граничен пункт при влизане в страната.
Правилото не важи за хората, които притежават сертификат за ваксинация, валиден 14 дни след завършване на ваксинационния курс или уверение за преболедуване, издадено не по-рано от 30 дни и не по-късно от 180 дни след преболедуването.

По информация на посолството ни в Атина, при положителен резултат от теста гражданите ще бъдат поставяни под 10-дневна карантина. Глобата за неспазването ѝ е 5000 евро, съобщиха от външното ни министерство.
Придружителите на диагностицирани с COVID-19 имат възможност да избегнат карантината и да се завърнат в държавата, от която са пристигнали, при условие че имат 2 отрицателни резултата от направени PCR или rapid тестове в рамките на 24 часа и носят през цялото време маска тип N 95.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов