Децата на СК „Болярчета“ спечелиха убедително футболния турнир „София къп“

Спорт

05-09-2021, 12:40

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Талантливите търновски футболисти от СК „Болярчета“ набор 2013 г. спечелиха категорично един от най-престижните турнири „София къп“. Децата изиграха пет срещи, които спечелиха категорично.

Общо 12 отбори от цялата страна бяха разпределени в 4 групи по 3 отбора, информира треньорът на болярчетата Николай Колев.

„В нашата група победихме „Царско село“ с 13:1, първият отбор на „Национал“ с 3:1, след това се класирахме на четвърт финал с „Левски Сф“ с 5:0. На полуфинал играхме срещу втория отбор на „Национал“ и победихме с 7:0, а на финал отново срещнахме първият отбор на „Национал“ и победихме с 2:1.

За най-добър вратар беше награден Даниел Тонков, а за най-полезен играч Мартин Савчев. Абсолютно всяко едно дете от децата заслужаваше да спечели индивидуална награда, защото нямаше по-добри от тях. През цялото време играха без смяна, тъй като бяха точно 7 и нямаше човек, треньор, родител, организатор или съдия, който да не отбеляза, че нашите деца са уникални, технични, издръжливи и истински футболисти и че играят като истински отбор. Това е най-важната оценка за нас като треньори и стимул клубът ни да се развива и достига нови висоти. Благодаря на родителите за подкрепата, доверието и възможността да тренирам тези прекрасни деца“, коментира още треньорът.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов