Фестивал „Градско изкуство“ започва утре във Велико Търново

Мисия

06-09-2021, 11:00

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

От 7 до 11 септември във Велико Търново ще се проведе фестивал за urban art, музика, танци и театър „Градско изкуство“.
Събитието се организира от Фондация „Лице за изкуство и култура“ в партньорство с Община Велико Търново в рамките на проект ROBG -576 “Изкуство и култура - общи трансгранични активи в подкрепа на устойчивото развитие на туризма”. Проект “Изкуство и култура - общи трансгранични активи в подкрепа на устойчивото развитие на туризма” e съфинансиран от Европейския Съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие в рамките на Програмата Interreg V-A Румъния-България.
В рамките на фестивала търновци и гостите на града ще могат да се насладят на богата културна програма всяка вечер от 20,00 ч. на открита сцена до паметник „Асеневци“. Входът е свободен.
На 7 септември своите вдъхновяващи инструментални изпълнения ще изнесe детският духов оркестър Junior band.
8 септември е Ден на отворени врати на Художествена галерия „Борис Денев“ за всички ценители на живописта, графика и скулптурата.
На 9 септември ще бъде представена театралната комедийна постановка „Извънредно положение“.
На 10 септември музикално-танцовият пърформанс „Нулево пространство“ спектакъл на съвременния танц ще зарадва любителите на танцовото изкуство.
На 11 септември едни от най-атрактивните поп изпълнители Монти и Петя Алекса ще вдигнат градуса на настроението с хитовете си.
По време на фестивала ще се проведе 5-дневен пленер в двора на галерията, в който участие ще вземат млади местни художници.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)