РИОСВ-Велико Търново събра близо 7 300 лв. през август от санкции

Животът

08-09-2021, 11:23

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

През месец август от експертите на РИОСВ – Велико Търново са извършени 94 проверки на 83 обекта на територията на Великотърновска и Габровска области. В рамките на осъществения контрол са издадени 21 предписания. Извършени са 19 проверки по сигнали и жалби.

През периода са съставени шест акта за установени нарушения. Издадени са 4 (четири) наказателни постановления на обща стойност 7 100 лв.

Общо събраните суми по наложени санкции в предишни периоди са 7299лв. От получените суми 5839,34 лв. са разпределени и преведени на съответните общини, на чиято територия се намират санкционираните обекти. Общините, получили най-големи приходи от наложени санкции, са Община Стражица (2471 лв.), Община Велико Търново (1600 лв.) и Община Свищов (1600 лв.).

След проверка на РИОСВ и дадено предписание на кмета на Хотница, е организирано почистването на хартиени и пластмасови отпадъци по протежение на посетителската пътека и обособеното място за почивка в района на природна забележителност „Кая бунар“.

През месеца са постъпили 6 сигнала за птици в безпомощно състояние – бял щъркел (5) и чухал (1). Птиците са транспортирани до Спасителния център за диви животни – Стара Загора за лечение и последващи грижи.

През месец август, след сигнали на граждани за нерегламентирано замърсяване с отпадъци по пътя за старото сметище на гр. Дебелец и за замърсяване с битови отпадъци, генерирани от дейността на птицефермата в гр. Дебелец, са издадени предписания на кмета на  Дебелец и собственика на птицефермата за тяхното почистване в определен срок.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов