В събота Куклен театър ВЕСЕЛ открива новия си артсезон

Велико Търново Лайф

09-09-2021, 13:39

Снимка:

театър Весел

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

          Търновският куклен театър очаква своите зрители в събота, 11 септември, от 18:30 ч. на открито в двора на Клуба на дейците на културата (ул. „Велчо Джамджията“16), за да открият заедно новия театрален сезон с интерактивния спектакъл „Не се предавай!“. Това е едно от любимите заглавия в репертоара на театъра. Драматизацията и постановката са на Маргарита Маринова, а режисурата и музикалното оформление – на Веселин Василев. Автор на куклите и маските в спектакъла е Стефка Кювлиева, а звуковото пространство е дело на Петър Атанасчев.

          Децата участват с удоволствие и се забавляват. Актьорът, в търсене на непринуден диалог с публиката, неусетно включва малките и големите зрители в игрите – музикални, театрални, словесни и двигателни, а куклените етюди са своеобразен финал на детския празник. Спектакълът има номинации за най-добър актьор, за режисура, както и за най-добър детски спектакъл в Полша и Казахстан. „Не се предавай!“ е представян на фестивал на детската книга в Сливен, на международни театрални форуми в Лодз (Полша), на о.Борнео (Малайзия),  в Брашов (Румъния) и в Астана (Казахстан). Английската версия на представлението е удостоена с награда за интерактивен спектакъл в Малайзия, а рускоезичният му вариант е с награда на детската публика в Казахстан.

          Спектакълът в събота е благотворителен. Театър ВЕСЕЛ подкрепя кампанията за възстановяване на Клуба на дейците на културата във Велико Търново! Всички приходи от представлението, подходящо за възрастни и за деца, са в полза на кампанията #БъдещеЗаКДК.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)