Белодробната болница в Търново привлича лекари с атрактивно заплащане и пълен социален пакет

Мисия

10-09-2021, 12:08

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

4000 лева е средната лекарска заплата в лечебницата

Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Трейман“ във Велико Търново обявява свободни позиции за лекари.

Общинската белодробна лечебница формира гръбнака на местното здравеопазване и е от стратегическо значение за Старата столица и общината.

Разположена в покрайнините на града - в подножието на хълма Света гора, Специализираната болница „Д-р Трейман“ предлага всички необходими дейности и терапии за оптималното лечение и възстановяване на пациенти с белодробни заболявания.

С подкрепата на партньори от неправителствения сектор е осигурено ново медицинско оборудване – бронхоскоп, специализирани болнични легла и др.

СБАЛПФЗ „Д-р Трейман“ предлага атрактивно заплащане, което е сред най-високите в цяла Северна България:

2200 лева е основната стартова заплата за медици със специалност „Пневмология и фтизиатрия“.

2000 лева – основно месечно възнаграждение за лекари без тази специалност

Средната месечна заплата достига около и над 4000 лева с добавените средства за прослужено време, положен нощен и извънреден труд, както и от Министерството на здравеопазването – 1000 лева по Методиката за допълнително възнаграждение за лекари на първа линия в борбата с COVID-19 и допълнително брутно възнаграждение от 600 лева по чл.5 от ЗБНЗОК. Заплаща се всеки час наднормен труд.

СБАЛПФЗ „Д-р Трейман“ предлага и възможност за заетост само за дежурства – дневни и нощни, като гарантира по 120 лева заплащане за 12-часово дежурство.

 

Специализираната белодробна болница е база за специализация на млади медици. За лекари от населени места извън Велико Търново ще бъдат осигурени и общински жилища. 35 дни е платеният годишен отпуск.

СБАЛПФЗ „Д-р Трейман“– Велико Търново е единственото специализирано лечебно заведение в областта, което оказва висококвалифицирана пневмо-фтизиатрична медицинска помощ без прекъсване. В него работят едни от най-високо квалифицираните специалисти по респираторна медицина в цяла Северна и Централна България.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов