Доц. Сандю Бешев разказва на великотърновци за началото на планинарството

Мисия

12-09-2021, 11:00

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Регионална библиотека "П. Р. Славейков", гр. Велико Търново и списание 360 канят на планинска среща на 29 септември (сряда) от 17:30 ч., по време на която ще чуем истории за началото на планинарството в България, разказани лично от доц. Сандю Бешев!

Заеднo с 87-годишния вече ветеран-алпинист, хроникьор и писател ще обиколим България, за да ви разкажем интересни истории за началото на планинарството, които той лично е изследвал.

Авторът ще ни разкаже за собствените си преживявания, свързани с легендарни български планинарски моменти като: Първо зимно изкачване на северна стена на Мальовица, първо българско изкачване на седемхилядник и първите зимни преминавания на Ком-Емине.

Освен важни аспекти от развитието на родния алпинизъм, ше имате възможност да чуете и за българските пионери на фона на ключови събития в световната история.

Съорганизатори на срещата са Регионална библиотека "П. Р. Славейков" и Туристическо дружество "Трапезица", гр. Велико Търново - trapezitca1902.com.

Проектът се осъществява с подкрепата на Subaru BG/ www.facebook.com/subarubg.bg, марката aвтомобили, която определено е предпочитана от хората, шофиращи често по планинските пътища по света.

Доц. Сандю Бешев ще пътува с последния модел Subaru Outback 2.5i
PREMIUM, който ще може да видите на място и да чуете личните впечатления за него на хората от екипа.

Вход свободен.

Във връзка с ковид ситуацията, организаторите информират, че Сандю Бешев е ваксиниран, а спазването на дистанция и носенето на предпазни маски ще бъде задължително по време на събитието.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов