Фестивал за късометражно кино се проведе във Велико Търново

Велико Търново Лайф

13-09-2021, 12:24

Снимка:

Градски ученически парламент

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

          Филмов фестивал „Друговремец“ организираха Градски ученически парламент с подкрепата на Община Велико Търново на сцената на „Арт лято“ на кафе-бар Галерията. В него взеха участие осем филма от цялата страна, като условието беше да са до десет минути дълги без ограничения в жанра и да са заснети от млади хора. Така в селекцията имаше както и игрални филми така и документални. Самата тема беше така подбрана, за да не слага рамки във въображението на участниците.

          Звездно жури в състав режисьора и актьор Ники Илиев, актрисата Неда Спасова и влогъра и актриса Поли Недкова дадоха своите оценки и бележки към всеки един от късометражните филма. Победител стана филма „Случайни минувачи“ на младата сценаристка Пламена Димитрова. Второто място зае филма „Малката Емили“ със сценаристи Емили Лазарова и Валерия Събева. Третото място остана за „Спомени“ – филм на Golden Motion Pictures с режисьор Кристиан Георгиев и сценарист Йоан Стоянов. Специална награда на публиката получи филма „Хвърлих монетата“ на екип в състав Даниел Желязков, Боян Драгомиров и Михаела Иванова.

          Всеки участник получи официална грамота и плакет от организаторите. Учениците от Градски ученически парламент се надяват този фестивал да се превърне в традиция, защото е важно да се подкрепят младите таланти избрали да се занимават със седмото изкуство на света.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов