Два класа във Велико Търново и Джулюница и една яслена група в Свищов са под карантина заради COVID

Животът

18-09-2021, 12:55

Снимка:

архив

Автор:

velikotarnovo.utre

Всичко от Автора

През последното денонощие в област Велико Търново са диагностицирани 72 (седемдесет и два) нови случаи на COVID-19.

Във връзка с регистрирани два случая на COVID-19 при ученик от 10 клас в СУ „Ем. Станев“ – Велико Търново и ученик от ОУ „П. Р. Славейков“ с. Джулюница, под карантина са поставени установените контактни лица (24 ученици от СУ „Ем. Станев“ и 13 ученици от основното училище) и с предписания на РЗИ – Велико Търново са разпоредени противоепидемични мерки (почистване и четирикратна дезинфекция на всички повърхности и помещения в училищата, преминаване от присъствено обучение към обучение в електронна среда на карантинираните ученици за срока на карантината).

Във връзка с регистриран случай на COVID-19 при дете от яслена група в ДГ „Чиполино“ гр. Свищов под карантина са поставени 15 деца, 2 педагози и 1 помощник-възпитател, и с предписание на РЗИ – Велико Търново са разпоредени необходимите противоепидемични мерки (почистване и четирикратна дезинфекция на всички повърхности и помещения в детската градина, недопускане в детското заведеине на лица от персонала и деца с прояви на остри респираторни болести и др.)

По данни на Информационната система за борба срещу COVID-19 през последното денонощие са регистрирани десет починали лица от област Велико Търново – шест жени и четирима мъже. РЗИ – Велико Търново изказва съболезнования на близките на починалите лица.

През съботния ден (18 септември) и на 22 септември (сряда) – Ден на българската независимост в град Велико Търново ще работят два временни имунизационни пункта със следното работно време:

- На 18 септември на територията на магазин „Метро“ от 10:00 ч. до 14:00 ч.;

- На 22 септември (сряда) на Самоводската чаршия (в Хлебната къща) от 9:00 ч. до 13:00 ч.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов