50 деца в нужда получават учебни пособия чрез кампанията „Шанс за равен старт" на Ротаракт

Мисия

19-09-2021, 12:03

Снимка:

Ротаракт

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Младежите от Ротаракт - Велико Търново приключиха успешно кампанията ''Шанс за равен старт'', която цели да подпомогне ученици от семейства в нужда да започнат първия учебен ден наравно със съучениците си, като им осигури пособия, необходими през учебната година.

Кампанията се реализира на две нива.

През месец август бяха организирани благотворителни събития - театрална постановка "Женска царство", Quiz турнир, концерт на "4етно" и "Идепея", спортни тренировки и щанд за ръчно направени бижута.

В периода от 20.08. до 03.09. в седем книжарници във Велико Търново бе организирана кампания по събиране на учебни пособия, където всеки желаещ можеше да закупи пособия и да ги остави на определените за целта места в обектите.

Средствата за закупуване на учебните пособия бяха събрани чрез благотворителните събития в продължение на един месец и чрез даренията на учебни материали в пунктовете, обособени в различни книжарници във Велико Търново.

Пунктовете бяха разположени в книжарници ''Моливчето'', ''Фатум'' и ''Сириус''.

Събитията бяха организирани, благодарение на театрален състав ''Мелпомена'' с постановката ''Женско царство''. От фитнес Bluming бяха организирани спортни тренировки на открито. За да са пълноценни тренировките от фирма ''Олимпус'' и минерална вода ''Бачково'' бяха предоставени напитки. Беше поставен и щанд за ръчно изработени бижута ''Merry''. Последните събития, които се организираха, бяха куиз вечер проведена в заведение ''Галерията'' и концерт на група ''4етно'' и трио ''Идепея''.

Сумата събрана от всички събития възлиза на 1260 лева. С нея ще бъдат закупени пособия и раници, с които ще се подпомогнат 50 деца от училищата СУ ''Владимир Комаров'', СУ ''Вела Благоева'' и ОУ ''П.Р. Славейков'' във Велико Търново.

Щедро дарение беше предоставено и от клуб Powwow, необходимо за 15 ученици.

Ротаракт е партньор на Ротари Интернешънъл. В него членуват млади професионалисти на възраст между 18 и 30 години. За повече информация може да посетите страницата им във Фейсбук - Rotaract club Veliko Tarnovo.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов