Карантинираха 22 единадесетокласници в Търново заради болен съученик

Животът

19-09-2021, 12:26

Снимка:

архив

Автор:

velikotarnovo.utre

Всичко от Автора

Във връзка с регистриран случай на COVID-19 при ученик от 11 клас в ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Велико Търново под карантина са поставени 22 ученика, контактни на заболелия и с предписание на РЗИ – Велико Търново са разпоредени противоепидемични мерки (почистване и четирикратна дезинфекция на всички повърхности и помещения в училището, преминаване от присъствено обучение към обучение в електронна среда на карантинираните ученици за срока на карантината).
През последното денонощие на територията на област Велико Търново новодиагностицираните случаи с COVID-19 са двадесет и четири (24).
Под карантина са 1352 души в областта.

Към днешна дата в област Велико Търново са поставени общо 64 455 дози (с натрупване). Със завършен имунизационен цикъл са общо 33 800 лица (с натрупване). На 18 септември (събота) в изнесените ваксинационни пунктове са поставени общо 28 ваксини срещу COVID-19. На 22 септември (сряда) в град Велико Търново, за всички желаещи да се ваксинират граждани, ще работи временният имунизационен пункт на Самоводската чаршия (в Хлебната къща) от 9:00 ч. до 13:00 ч.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов