ЦИК ще определя състава на РИК за Великотърновски избирателен район

Мисия

19-09-2021, 16:18

Снимка:

областна администрация

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На провелите се днес в Областна администрация-Велико Търново консултации, свикани от областния управител Георги Гугучков за състав на РИК за 04 МИР за произвеждане на избори за президент и вицепрезидент и за народни представители, насрочени с решение на Народното събрание и указ на Президента за 14 ноември  2021 година, не бе постигнато съгласие за състав на Районната избирателна комисия. Съгласно решение на ЦИК: „Когато при консултациите за състава на РИК не е постигнато съгласие, ЦИК назначава РИК въз основа на направените предложения на партиите и коалициите, които са участвали в консултациите.” В същото решение на ЦИК се посочва: ”В случаите, когато при консултациите не е постигнато съгласие за състава на РИК, областният управител изпраща на ЦИК предложенията за състава на РИК, направени от представителите на партиите и коалициите”.
На консултациите участваха: Партия „Има такъв народ“, Партия „ГЕРБ”, Коалиция „БСП за България”, Партия „ДПС”, „Коалиция Демократична България – Обединение“ и Коалиция „Изправи се! Мутри вън“.
Съставът на РИК за 04 МИР за произвеждането на избори за президент и вицепрезидент и за народни представители на 14 ноември 2021 година е от 13 души. Районната избирателна комисия се състои от председател, двама заместник-председатели, секретар и членове.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)