Проф. Ангелов: Властите са абдикирали от ваксинационната кампания

Животът

21-09-2021, 14:23

Снимка:

архив

Автор:

velikotarnovo.utre

Всичко от Автора

Не хората са се отказали от ваксините, а властите са абдикирали от ваксинационната система. Това написа в социалните мрежи бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов:

„Предстои ни вторичен пик в четвъртата вълна от COVID-19. Досега коронавирусът не е показвал такова поведение у нас, но и преди съм казвал, че той е доста непредвидим.

Вторични пикове имаше и в редица европейски държави през последните месеци. Притеснителната ми прогноза е продиктувана от рекордния брой положителни случаи от началото на четвъртата вълна - 2360 заразени за денонощие. Починалите са близо 140 души.

В същото време опасно нараства и броят на хоспитализираните - 4879 души. 129 човека повече са настанени в болница в сравнение с вчера.

Заболяемостта за страната е 316 на 100 хиляди души. 486-те заразни в столицата будят много сериозна тревога. На този фон, поставените ваксини срещу COVID-19 за вчера са едва 7 555 дози. Днес Галъп публикува социологическо изследване.

45% от обществото е твърдо решено да не се ваксинира. 24% обаче имат поне една поставена доза срещу COVID-19.

21% са решени да се ваксинрат.

9 на сто пък отказват да отговорят дали ще се ваксинират или пък се затрудняват с отговора. Тоест, 54% са с поставена ваксина, имат намерение да се ваксинират или биха могли да бъдат убедени да го направят. Битката не е загубена. За съжаление обаче властите са абдикирали от ваксинационната кампания, вдигайки рамене с посланието “ние сме направили всичко, хората не искат”. Напротив, хората не са се отказали. Социологията го доказва!

Ваксинирайте се!

Пазете се!“

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов