Млади лекари от Цариброд и Варна стават част от екипа на СБАЛПФЗ „Д-р Трейман“

Мисия

24-09-2021, 08:09

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Двама млади лекари - д-р Александър Милошев и д-р Мартин Стефанов се включват в екипа на общинската Специализирана белодробна болница „Д-р Трейман“ във Велико Търново. Те бяха приветствани от кмета на общината инж. Даниел Панов, който им благодари, че избират старопрестолния град, за да лекуват пациентите и да се развиват в областта на медицината.

33-годишният д-р Александър Милошев е родом от Цариброд. Завършва медицина в Ниш, но вместо в Сърбия, той ще практикува хуманната професия във Велико Търново. Д-р Милошев ще специализира пулмология в белодробната болница „Д-р Трейман“.

Д-р Мартин Стефанов също подсилва лекарския екип в лечебното заведение. Родом е от Варна, като избира Велико Търново, за да специализира „пневмо-фтизиатрични болести“ във Велико Търново и да се грижи за пациентите в лечебницата.

„Включването на двамата млади лекари в колектива на общинската белодробна болница е много важно за пълноценната 24-часова грижа за пациентите, ще намали натоварването на останалите медици и ще повиши допълнително качеството на здравните услуги, свързани и с лечението, и с диагностиката.“ – подчерта инж. Панов.

Към лекарския екип от тази седмица се присъедини и опитният лекар д-р Емил Сергев - специалист по вътрешни болести. Съвсем скоро своята специализация в лечебното заведение ще започне и още един млад лекар от Стара Загора.

Специализираната болница „Д-р Трейман“ предлага всички необходими дейности и терапии за оптималното лечение и възстановяване на пациенти с белодробни заболявания.

СБАЛПФЗ „Д-р Трейман“ разполага със свободни позиции за лекари и предлага атрактивно заплащане, което е сред най-високите в цяла Северна България - средната лекарска заплата надхвърля 4000 лева, осигурен е пълен пакет от социални придобивки, а за медици от населени места извън Велико Търново ще бъдат осигурени общински жилища. Болницата е база за специализация на млади медици.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)