442 нарушения са допуснали работодатели във Великотърновска област

Животът

21-08-2014, 13:37

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

В НАП Велико Търново се очаква 100% изпълнение на годишния план

Работодател дължал общо 5 577лв на 23 души, но след намесата на Испекцията по труда се разплатил

През месец юли 2014година Дирекция „Инспекция по труда“ – град Велико Търново е извършила 159 проверки за спазване на трудовото законодателство в обекти на работодатели, упражняващи предмета си на дейност в област Велико Търново, съобщи Невена Стефанова директор на Дирекцията. Обект на ревизиране са били трудовите правоотношения на 3125 лица.  20 проверки от тях са от задължителни предписания, 17 – по искане на работници за защита и контрол на трудовите им права, 3 по закона за насърчване на заетостта, 2 съвместно с НОИ и 1 по разпореждане на прокуратурата.

Общият брой констатирани нарушения е 718. От тях най-много са свързани с трудовите договори, уреждащи възникването, изменението и изпълнението на трудовите правоопраношения, работно време, почивките, отпуските, възнагражденията, извънредния труд и други.

За предотвратяване и преустановяване на допуснатите нарушения са предприети 704 принудителни административни мерки със задължителни срокове за изпълнение.

Инспекторите са констатирали 19 души, които работят без трудови договори. Контролните органи установили също и 60 нарушения съврзани с непълно работно време и работодател неизплатил възнаграждания в размер на 5 577лв за 23 души. След намесата на Инспекцията по труда, работниците получили парите си. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов