Първанов: Ще има дефицит на опозиция в следващия парламент

Животът

01-09-2014, 17:10

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

АБВ регистрира листата си в РИК Велико Търново

AБВ би се коалирала само при наличие на коалиционно споразумение

Коалицията ще бъде необходимо и задължително условие за управлението след изборите. Това заяви експрезидентът Георги Първанов днес във Велико Търново. Той категорично отхвърли възможността АБВ да участва в коалиция с явното и задкулисно участие на ДПС. Лидерът на Алтернатива за българско възраждане посочи, че предпочита ролята на партията да бъде на истинска опозиция.  Според него всяка политическа формация, която заложи на това ще спечели за в бъдещи избори. Единственият вариант за участие на АБВ в коалиция е коалиционно споразумение – допълва още Първанов.

Лидерът на АБВ заяви, че в момента стабилността в България е стабилност на мизерията и е  нужно ефективно управление. Той прогнозира евентуалните играчи победители от изборите на есен:  ГЕРБ, Реформаторския блок, ДПС и ББЦ.

Председателят на Алтернатива за българско възраждане подчерта, че АБВ е първата партия, която публикува своята платформа в интернет пространството и вече дори са отправени стотици предложения за промени и идеи към нея. Успоредно с това тече допитване по 11 въпроса засягащи: държавното устройство, реформи на политическия модел и съдебната система, борбата с корупцията по високите етажи и други.

Георги Първанов заяви, че е удовлетворен от листата на АБВ за Великотърновския избирателен район. „В лицето на Николай Илчев и Драгош Методиев виждам един тандем, който дава надежди за добро представяне.“ Според Първанов на фона на останалите водачи на листи АБВ има основание да бъде удовлетворена. Бившият държавен глава каза, че вярва, че ще бъдат забелязани не само идеите на партията, но и хората, които ще ги осъществяват. В тази връзка той спомена, че кандидатите от АБВ идват предимно от сферата на бизнеса, лекарската общност и образованието.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов