Най-младият кандидат за депутат от ГЕРБ: Отново ще върнем авторитета на България

Венцислав Георгиев провежда интензивни срещи с жителите на община Павликени

С много положителни емоции посрещат в Павликенско най-младия кандидат за депутат на ГЕРБ Венцислав Георгиев, който е на 16-то място в листата. В неформална обстановка преминават срещите му в населените места на община Павликени. Неминуемо обаче те пораждат дискусии за състоянието на държавата, за спешната нужда от наваксване на проиграното от кабинета „Орешарски“ и за важната роля на младите в този процес.

 "Какво ме интересува, че Европа дава милиарди на страната ни, като до нас не стига нищо", обърна се към младия политик бай Васил от село Мусина. На твърдението му всъщност отговориха негови съселяни, споделяйки пред Венцислав Георгиев обективни факти. Само до преди година в село Мусина е имало назначени местни хора по оперативна програма "Човешки ресурси" като озеленители, еколози, пътищари и др. Техните възнаграждения са били осигурени с пари от Европа, които в мандата на ГЕРБ влизаха директно във всички села, включително Мусина.

За съжаление през последната година, докато управляваше кабинетът на БСП, ДПС и Атака, тези програми спряха да работят, с тъга отбелязват хората. Това пряко засяга жителите на малките населени места, където възможностите за трудова заетост са минимални! С примери от личните си съдби, жители на село Мусина, онагледиха пред кандидат депутата на ГЕРБ своето недоволство.

Хора, получавали заплати по европейските програми, сега живеят с 40 лева на месец, разбра Венцислав Георгиев.

За ГЕРБ е приоритет предоговарянето на всички спрени средства от Европейските фондове, категоричен е той! „Веднъж вече показахме, че можем да направим това. Ще върнем авторитета на България отново, ако след 5 октомври получим управленски мандат“,  категоричен е младият политолог Венцислав Георгиев. Важно е българите да изберат ГЕРБ с номер 9 в бюлетината, за да възвърнем отново доверието на Европа, заедно с европейските средства, които бяха блокирани, заради некомпетентно и непрозрачно управление.

По време на интензивните срещи на Георгиев в региона, възрастни хора изразяват пред него и възмущение от ниските пенсии на българите. Повечето възрастни живеят със 150 лева на месец. „В мандата на Бойко Борисов бе подета инициатива за пенсионна реформа, която имаше за цел и да редуцира неравенството между максималната и минималната пенсия“, припомни Георгиев. „За съжаление времето не достигна, но продължаването на пенсионната реформа е приоритет в програмата за реформи на ГЕРБ“, посочи той.

„Единствено активността на избирателите може да попречи на това, което се наблюдава – опити за подменяне на историята“. Това отвърна Венцислав Георгиев на възрастни жители от село Стамболово, споделили негодувание от целувката между Станишев и Местан, и партньорството на техните партии. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов