Театър на сетивния лабиринт във Велико Търново

Велико Търново Лайф

27-09-2014, 09:13

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кукленият театър представя премиерния си спектакъл „Красавицата и звяра“

Водещ на представлението ще бъде самия "баща на лабиринтите" - Юън Бриок

„Република на въображението” е най-новото представление на Театъра на сетивния лабиринт, което ще гостува във Велико Търново тази вечер. Интерактивният пърформанс е резултат от състоялото се през септември в старата столица обучение по метода на сетивния театър, водено от създателя на лабиринтите Юън Бриок.

Характерно за метода на сетивния театър-Лабиринт е, че посетителите не са пасивни консуматори на артистичен продукт, а са активно съ-участващи в театралното взаимодействие. Те („публиката”) преминават индивидуално през специално подготвена пространствено-театралната инсталация, която предлага уникални лични срещи с артистите и интензивни сетивни усещания (слухови, осезателни, вкусови, обонятелни, визуални). В тези срещи посетителят сам определя каква е историята, играта или смисълът за него. Отключват се асоциации, образи и спомени и благодарение на активното си взаимодействие с “актьорите”, преминаващият става герой на история, която сам пише.
Водещ на „Република на въображението” в старата столица ще бъде самият „баща на лабиринтите” - Юън Бриок. Около час продължава пътешествието на всеки участник в театъра-лабиринт. Пътуването започва в 19,00 часа от галерия „Таралеж” на Самоводската чаршия и продължава през още две пространства, които организаторите пазят в тайна



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов