Нямало престъпление при мнимия ремонт на пътя край Вардим

Според прокурорите, от АПИ се били объркали

Районната прокуратура в Свищов е прекратила проверката за скандално известна отсечка от републиканския път при село Вардим, която се оказа ремонтирана само по документи. Отказът да бъде образувано досъдебно производство е заради липса на данни за престъпление.

Трасето се води с нов 8-сантиметров асфалт, макар на практика там да зеят дупки като окопи. Че в документацията на АПИ има отпуснати пари за извършен ремонт, стана ясно от официален отговор след поредна молба на местните жители пътят да бъде оправен. Отговорът бе изпратен до кметицата Сенка Димова, която вече месеци наред обикаля държавните институции с молба за ремонт на трасето.

По него често стават инциденти, а както ние първи писахме, заради дупките там едва не загинаха 20 малки ученици, след като ТИР разсипа край автобуса им 8 кубика дърва за огрев.

Причина прокурорите в Свищов да прекратят разследването по скандалния случай е обяснен в специално писмо, с което прокуратурата уведомява Сенка Добрева за постановлението си. В него пише, че от АПИ са се объркали, изнасяйки данни за ремонт на друг участък от пътя Вардим-Свищов, вместо на конфликтното трасе. „Замитат случая!“, категорична е Сенка Добрева. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов