Две дела срещу МВР се готвят в Страсбург, заради спецакцията в Лясковец

Крими

13-11-2014, 17:39

Снимка:

архив

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Удължиха срока за разследване около смъртта на баретата в Лясковец

При провалената операция загина командоса Емил Шарков, три барети бяха ранени

Жалбите, които Петко Петков от Лясковец и неговата майка Стефанка подадоха в Страсбург заради нарушени права, са били приети за разглеждане в съда, научи Velikotarnovoutre от юристи, запознати със случая. Стрелецът от Лясковец и майка му се жалят поотделно от МВР заради действията на ведомството и прекомерната сила, която е била употребена срещу тях. Претенциите им срещу държавата ще бъдат допуснати до съдебна фаза, предстои да бъдат образувани дела и да се насрочи заседание. Все още двамата не били предявили паричен иск.

Междувременно, както вече съобщихме, срокът за разследването на смъртта на командоса Емил Шарков бе удължен до края на декември, а делото е на специален отчет в прокуратурата. Очаква се до дни да е готова назначената по случая биологична експертиза. По досъдебното производство, което се води в окръжната прокуратура се чакат и становищата на експерти, извършващи балистична и трасологична експертиза. Твърде вероятно е тогава срещу Петко от Лясковец да има нови обвинения. В момента той е обвиняем за притежание на незаконно оръжие, както и за убийството на Емил Шарков. Може би стрелецът от Лясковец ще отговаря и за причиняване на телесна повреда, заради баретите, които бяха ранени при акцията.

Припомняме, че през март в дома на Петков и майка му нахлуха командоси от специалния отряд за борба с тероризма. Причината – сигнали, че мъжът е потенциално опасен. При провалената акция Емил Шарков намери смъртта си, а негови колеги получиха тежки наранявания. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов