Завърши ремонтът на пътя Драгомирово - Царевец

Със средства от ОП „Регионално развитие“ завърши рехабилитацията и реконструкцията на 17,5 км от пътя Драгомирово – Царевец, в община Свищов. Това съобщава Агенция „Пътна инфраструктура”. Предстои издаването на Акт 16 за обекта.
С основния ремонт на отсечката се повишава безопасността на движение между областния център Велико Търново и селата Драгомирово и Българско Сливово. Оптимизира се връзката на тези населени места с град Свищов. Обновената пътна инфраструктура улеснява достъпа на жителите от община Свищов до административни, здравни, образователни и културни услуги. 
Строително-монтажните дейности са изпълнени от дружество „Царевец 2013“. Стойността на договора е за над 10, 5 млн. лв. с ДДС. Строителният надзор е осъществен от „Пътинвестинженеринг" АД, а техният договор е за 186 672 лв. с ДДС. Общата стойност на проекта е 10 милиона 941 хиляди 83 лв. с ДДС. 
Проектът „Лот 51 Рехабилитация и реконструкция на път ІІІ-302 Драгомирово – Царевец от км 10+000 до км 27+460, област Велико Търново, община Свищов“ е част от петия етап на ОП „Регионално развитие“ 2007-2013 г. Той се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов