Библиотека помага на социално слаби и безработни

 Безплатни правни консултации дават на социално слаби и безработни лица във филиал „Бузлуджа” на Регионалната народна библиотека „Петко Рачев Славейков” във Велико Търново. 

Идеята на културната институция е да създаде център, в който гражданите да получават безплатно юридическо консултиране по общи въпроси от всички сфери на правото, съобщи общинското раздио във Велико Търново.

Библиотеката ще оказва помощ при нужда от специализирана информация, изготвяне на документи, и консултации при търсене на работа. Това съобщи в интервю за Общинската информационна агенция Венета Бърдарова – юрист във Великотърновската библиотека. Центърът ще оказва съдействие и при взаимодействие на гражданите с обществени институции и учреждения. 

„Вече започнаха да идват граждани. Никой не е върнат и ще се опитаме да помогнем на всички, потърсили помощта ни. Оказали сме съдействие на колкото се може повече граждани, разбира се доколкото ни позволяват възможностите. Всички консултации са в рамките на закона. Помагаме по по-общи въпроси, за да не нарушим Закона за адвокатурата.”, заяви Венета Бърдарова. 
         Най-честите проблеми, за които гражданите са потърсили помощ от центъра са свързани с подялба на наследствени имоти, междусъседски конфликти, както и търсене на информация за лекарска и социална помощ. 
        Приемното време на центъра, намиращ се на ул. „Деню Чоканов” № 8, е всеки делничен ден от 10.00 до 16.00 часа. Телефон за повече информация: 062/ 64 88 03 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов