Образователният министър иска до понеделник предложение за нов временен ректор на Стопанската академия

Проф.Танев изпрати писмо до академичната общност в Дунавския град

Писмо до временно изпълняващият длъжността ректор на свищовската Стопанска академия проф. Иван Върбанов е изпратил просветният министър проф. Тодор Танев. То е в отговор на подписка, подкрепена от 379 души от академичната общност, изпратена до министър. Както вече ви информирахме, с нея преподаватели настояват за държавническа гаранция за съдбата на Академията, тъй като шестмесечният мандат на служебният ректор изтича в началото на декември.

В отговора на министъра се казва, че Стопанската академия няма пълноценни органи на управление от шест месеца. “Веригата от съдебни дела няма да разреши този въпрос до края на годината”, казва проф. Тодор Танев.

Министърът на образованието настоява академичната общност да направи предложение за нов временно управляващ, като поставя срок до 30 ноември. След това ще бъде издадена заповед за назначаването на това лице. Основна задача пред служебния ректор на Стопанската академия ще е в най- кратък срок да проведе избори за нови ръководни органи на висшето училище. Конкретни предложения за Академичната общност ще бъдат разгледани на насрочено за понеделник събрание.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов