Шест снегопочистващи машини опесъчиха прохода "Шипка" тази сутрин

Към момента е отворен за движение и нормално проходим

6 снегопочистващи машини са опесъчили прохода "Шипка" тази сутрин, съобщи дежурният в Областно пътно управление – Габрово, цитиран от Фокус. Там пътните настилки са били леко заснежени, но към момента проходът "Шипка" е отворен за движение и нормално проходим. Времето е ясно, температурата на въздуха е минус 16 градуса. В участъка остава в сила забраната за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона, която е валидна до 31 март 2016 година.
В област Габрово пътните настилки са сухи, времето е ясно. Видимостта навсякъде е нормална, условията за пътуване са добри. Температурата на въздуха е между минус 10 до минус 16 градуса. Няма пътни инциденти и допълнително затворени пътни участъци.
На път Кормянско-Малък Вършец-Крамолин при км 10 е забранено е движението на МПС с ширина по-голяма от 3.5 м /включително и товара/, заради стеснен участък при мост над река Крапец.
Път Габрово-Дебел дял, в участъка от км 10 до км 13, е затворен за движение на МПС, поради пропадане на пътното платно. Обходният маршрут е през Гъбене и Музга.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов