Спортни игри съпътстват ежедневието на 100 участника в Лятната детска академия в Еленско

Спортните игри са част от дейността на първата Лятна детска академия, провеждаща се в община Елена, която бе открита официално на 10 юли. В нея са включени близо 100 деца от селата Майско, Каменари, Константин  и Беброво. Подрастващите осмислят заедно и с помощта на полицаи и огнеборци свободното си време не само с игри и развлечения, но и с усвояване на знания и умения  за превенция на престъпността и агресията, оказване на първа помощ, реагиране при пожари и други бедствия.
В сутрешните прохладни часове в понеделник, обновеният стадион в Константин събра участниците в лятната академия за футболна среща и състезание по народна топка. Младежите сформираха два отбора по футбол с капитани  Стоян Джуров и Даниел Славчев, полицаи от групата за опазване на обществения ред към Районното управление  на МВР. Отборът на Джуров бе по-нападателен и победи с 5:0 противниковия тим.
 Дамите от академията премериха сили в народната топка.  Арбитър на  оспорваното състезание беше Петър Недялков,  инспектор в Детска педагогическа стая в Елена.
 За игрите на стадиона в Константин Община Елена подготви специални медали. Заместник-кметът Десислава Шопова връчи на отборите-победители златните отличия, а на победените – сребърни.
 С особен интерес всички деца посрещнаха демонстрациите на техники за лична полицейска защита. Те бяха представени от  младши разузнавач в РУ на МВР  Христо Катрафилов, който е  и инструктор по лична полицейска защита.
 Всички участници от академията се подкрепиха с почерпка, осигурена от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.


Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов