Шофьорът, убил момче край Търново, хванат с общи действия на местни криминалисти и полицаи от СДВР

Разследването било координирано от ГД „Национална полиция“, извършителят е признал за инцидента

Както Velikotarnovoutre съобщи, задържан е шофьорът, убил 22-годишния младеж в нощта срещу понеделник на пътя София-Велико Търново, край разклона за с. Леденик.

От областната полицейска дирекция в старата столица излязоха с официално съобщение по случая.

В ранните часове в понеделник на телефон 112 e подаден сигнал, че на главен път Варна-София, в района на газ-станция на западния изход на гр. Велико Търново, е забелязано  безжизнено тяло на млад мъж. Пристигналите на място екипи установили самоличността на починалия - 22-годишен жител на с. Леденик, както и че мъжът е починал след пътен инцидент, от който шофьорът е избягал. С цел изясняване на вида на моторното превозно средство и водача му, причинил тежката катастрофа, веднага били предприети действия по преглеждане на записите от камерите на близките бензиностанции, както и прецизна проверка на превозните средства, преминали в участъка от пътя по време на инцидента. Била изградена версията, че възможният причинител на тежкия инцидент е водач на товарен автомобил, потвърдена и от категоричното заключение на извършената аутопсия, според което превозното средство, ударило жертвата, е товарен автомобил.

Последвала организация на оперативни и разследващи от криминалните сектори на ОДМВР-В.Търново и районното управление с цел установяване на превозното средство и виновния водач. В хода на предприетите действия, със съдействието на Главна дирекция Национална полиция, се включили и криминалисти на СДВР. В резултат на съвместните усилия, товарният автомобил Ман бил локализиран на територията на столицата. Последвало и задържането на водача - В.С. / 45 г./ от гр. Варна, който признал за инцидента.

По случая в РУ- Велико Търново е образувано досъдебно производство. Материалите са докладвани на прокуратурата.

В.С. е привлечен в качеството на обвиняем за допуснатия от него пътен инцидент и за това, че е напуснал местопроизшествието – престъпление по чл. 343, ал. 3, б. Б вр. ал.1, б.В, вр. 342 ал.1 от НК вр. чл. 20, ал.2 от ЗДвП.

Наложена е мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 1000 лева. Наложена е и забрана за напускане пределите на Република България. Временно е отнето свидетелството за управление на МПС.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов