Изплатени са старите задължения към работниците в "Аркус"

Новината обяви Цветан Цветанов, който заедно с кметовете на Лясковец и Велико Търново е участвал в разрешаването на проблема

Днес във Велико Търново председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията благодари на кметовете на старата столица и Лясковец Даниел Панов и Ивелина Гецова, защото в диалог с тях и собственика на военния завод „Аркус“ в Лясковец, са успели да осъществят работна комуникация, която е помогнала за решаването на проблема с неизплатените заплати на работниците там. „Вече са изплатени стари възнаграждения до октомври и собственикът Банко Банков дава гаранция, че през януари ще бъдат изчистени всички задължения към работниците“, обяви Цветан Цветанов. Вчера той е имал среща с Банков, след която изрази увереност, че проблемите в „Аркус“ са започнали да се решават.

По думите на Цветанов той и кметовете са провели множество разговори в Министерски съвет, относно казуса, наслагван с времето. Той е бил в полето на Междуведомствената комисия по експорт. „Знаете, че по стечение на обстоятелствата след фалита на КТБ предприятието изпадна във финансова нестабилност“, припомни Цветан Цветанов. След заседание на Комисията е станало възможно към предприятието да влязат финансови средства и да могат да бъда издължени забавените заплати.  

„Частният бизнес може да работи, когато държавата създаде необходимите условия да се справя с предизвикателствата. В Лясковец има над 2 500 работника и няма по-добра новина от тази от вчера, която съобщи Банков и изрази благодарността си и към мен, и към кметовете“, коментира Цветанов

 Повече от половин милион лева са били неизплатените заплати в "Аркус" за юли и август, съобщи пред Velikotarnovoutre директорът на Инспекцията по труда във Велико Търново инж. Невена Стефанова.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов