Цветан Цветанов и великотърновски младежи изкачиха връх Околчица

За поредна година младежите от старата столица се включиха в похода по стъпките на Ботев с личната подкрепа на Цветанов

За девета година председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов се включи в традиционния поход до връх Околчица. Походът тръгна тази сутрин от врачанското село Паволче, а участници в него бяха и ученици от 8 великотърновски училища.

За поредна година младежите от старата столица имаха възможността да участват в родолюбивото начинание, благодарение личната подкрепа на Цветанов, който е избран от Великотърновския регион. Той отново изпълни поет ангажимент и осигури цялата сума, необходима за закупуването на екипи и за обезпечаване пътуването на децата в рамките на проявата -  от 27 май до 2 юни. В средата на май във В. Търново Цветан Цветанов се срещна с част от младежите и с ръководителите на групата, за да предостави средствата. Ученици и преподаватели пък го удостоиха със специален приз „Златно сърце“.

"За мен е важно, че този поход се превръща в традиция и има все повече българи, които се присъединяват към инициативата", посочи днес Цветанов. По думите му, тази проява създава родолюбиво настроение. "Гордост за всички българи е, че можем да отдадем заслужената почит на загиналите за свободата ни герои. Всички трябва да сме запознати с делото на Ботев и Левски. Трябва да сме обединени! България е част от Европа, убеден съм, че днешните ценности и идеали на Европейския съюз отговарят на заветите на нашите деди", заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов преди началото на похода.

Тази вечер великотърновската група, изкачила връх Околчица ще се прибере в старата столица.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов